Leszek Dawid: Yönetmen ile Söyleşi

Söyleşi

20 Aralık 2014 / 17:00

Gençlik Ateşi: Polonya’dan Sevgilerle programı kapsamında, Sen Tanrısın (You Are God) filminin yönetmeni Leszek Dawid ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Leszek Dawid, yönetmen ve senaryo yazarı. Dawid, Wrocław Üniversitesi İngiliz Filoloji Koleji ve Łódź’da bulunan Polonya Ulusal Film, Televizyon ve Tiyatro Okulu Yönetmenlik Departmanı’ndan mezun oldu. Dünya prömiyeri Venedik Film Festivali auteur kategorisinde yapılan ilk uzun metraj filmi Ki (Benim Adım Ki) ile çeşitli festivallerde pek çok ödül kazandı. Sen Tanrısın filmi hem Polonya’da hem de uluslararası platformlarda oldukça ilgi gördü.

15:00     Sen Tanrısın gösterimi
17:00     Yönetmen ile Söyleşi

Söyleşi ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizce olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Coğrafya

Sergi, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.