Melez Kimlikler
Güneş Terkol

Söyleşi

2 Mart 2016 / 19:00

Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki sergisi kapsamında eş küratör Esra Aliçavuşoğlu moderatörlüğünde, eş küratör ve koleksiyoner Huma Kabakcı ile sanatçılar Erinç Seymen ve Güneş Terkol, 2 Mart Çarşamba günü 19:00’da “Melez Kimlikler” isimli bir söyleşiyle bir araya geliyor.

Kimlik, günümüz sanatçılarının üzerine en çok düşündüğü ve çözümlediği kavramların başında gelmekle birlikte Huma Kabakcı Koleksiyonu’nun özellikle 2. kuşak seçimlerinin de ana eksenlerinden birini oluşturuyor. Coğrafi ve kültürel kimliğin, etnik ötekinin, cinsel ve kültürel kodların bir sorunsal olarak ele alındığı bu konuşmada, kavram sanatçının, koleksiyonerin ve sanat tarihçisinin bakış açıları ile irdelenecek.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadıryerler sınırlıdır.

Anı ve Süreklilik

Sistemli ve bilinçli bir biçimde sanat yapıtı toplamak, köklerini Helenistik dönemden itibaren izleyebildiğimiz bir olgu… Hem uygarlık tarihi hem de sanat tarihinin çeşitli evrelerinde değişime ve dönüşüme uğrayan koleksiyonerlik, arka planında tutku, sahip olma dürtüsü, itibar, estetik kaygı ve ideoloji gibi pek çok farklı kavramı akla getirir.

Anı ve Süreklilik

Sonsuz Paris (1959-1965)

1960’lı yıllarda, Alberto Giacometti yaşadığı kente, Paris’e, sokaklarını, kafelerini, atölyesini ya da karısı Annette’in dairesi gibi daha özel yerleri çizerek saygısını sunmuştur, bu çizimler onun en son kitabını oluşturacaktır: Paris sans fin (Sonsuz Paris).

Félix Ziem (1821-1911) Göçebe, sınıflandırılamaz ve ayrıksı bir sanatçı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor. Ziem Müzesi ve Martigues Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen serginin küratörlüğünü Lucienne Del’Furia ve Frédéric Hitzel üstleniyor.

Pera Müzesi ve Vikipedi İşbirliğiyle #VikiPera Projesi Hayata Geçti!

Pera Müzesi’nin uluslararası alanda internetin en kapsamlı web ansiklopedisi Vikipedi işbirliğiyle gerçekleştirdiği dijital proje #VikiPera hayata geçti.