Müzede Barış için Müzik!
Armonik Esintiler

Konser

26 Nisan 2017 / 19:30

Pera Müzesi’nin, Barış İçin Müzik Vakfı iş birliğiyle başlattığı Müzede Barış için Müzik! adlı konser serisi devam ediyor. Barış İçin Müzik Vakfı’nın evrensel müzik eğitimi verdiği çocuk ve gençlerin farklı temalardaki konserlerinden oluşan bu etkinlik serisi sanatın her çocuk için erişilebilir olması fikrinden yola çıkıyor. Program, özellikle Vakfın bugüne dek eğittiği 6.000 çocuk arasından yaylı müziğe odaklanan geleceğin müzisyenlerine ağrılık veriyor. Genç sanatçıların barışın sesini müzikle duyurduğu bu konser serisi, her ayın son “Genç Çarşamba”sında düzenleniyor.

Armonik Esintiler
Antonio Vivaldi - Concerto for 2 Violins in A minor, Op. 3, No. 8, RV 522
Solistler: Şevval Kartal, Şule Taşova
Antonio Vivaldi - Bassoon Concerto in A minor, RV 498
Solist: Muhammed Kaya
Antonio Vivaldi - Cello Concerto in C Major, RV 399
Solist: Semih Kılıç 
Antonio Vivaldi - Le Quattro Staggioni, Op. 8, No. 1 in E Major, La Primavera (Spring), RV 269
Solist: Aygül Atalay 

Yaylı Orkestrası

1. Kemanlar
Berk Tuttup
Ela Esma Arsal
Elif Elma
Sude Köroğlu

2. Kemanlar
Zeynep Gümüş
Melike Çelebi
Ercan Köklü
Behin Özer

Viyolalar
Zeynep Simay Al
Sinem Sonat

 

Viyolonseller
Hazal Anık
Sipel Çelik

Kontrbas
Melike Kuloğlu 

Solistler
Aygül Atalay – Keman
Şevval Kartal – Keman
Şule Taşova – Keman
Semih Kılıç – Viyolonsel
Muhammed Kaya - Fagot 

 

Barış için Müzik Vakfı hakkında
Barış için Müzik Vakfı, İstanbul’un dezavantajlı bölgelerinden biri olan Edirnekapı’da, imkânları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi veriyor. Mimar Mehmet Selim Baki’nin gençlik hayali olarak 2005 yılında temelleri atılan Barış için Müzik oluşumu, 2011 yılında Barış için Müzik Vakfı adını aldı. Vakfın oluşturduğu programa katılan 7-20 yaş arasındaki çocuk ve gençler burada kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimi alıyor. Her çocuğun sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakka erişimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki’nin özverili çalışmalarıyla bugüne kadar yaklaşık 6.000 çocuk ve genç müzikle buluştu. Müziğin iyileştirici, mucizevi gücüyle tanışan çocuklar kendi yaşamlarının değişimine şahit oldu. Müziği daha çok çocuğa ulaştırma ve barışın sesini müzikle duyurma ilkesiyle on iki yıl önce yola çıkan Barış için Müzik Vakfı, Edirnekapı’daki merkez binasında çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra bu eğitim modelinin ülkeye yayılması için İstanbul dışında benzer projelerin başlamasına öncülük ediyor.

Müze'de Barış için Müzik konserleri Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan derlenen “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergi katında düzenleniyor. 

 

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak ve önceden rezervasyon yaptırarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

Yüz Yüze

Yüz Yüze

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...