Müzede Barış için Müzik!
Dört Yaylıdan Klasikler

Konser

22 Şubat 2017 / 19:30

Pera Müzesi, Barış İçin Müzik Vakfı iş birliğiyle Ocak – Mayıs 2017 döneminde Müzede Barış için Müzik! adlı yeni bir konser serisi düzenliyor. Barış İçin Müzik Vakfı’nın evrensel müzik eğitimi verdiği çocuk ve gençlerin farklı temalardaki konserlerinden oluşan bu etkinlik serisi sanatın her çocuk için erişilebilir olması fikrinden yola çıkıyor. Program, özellikle Vakfın bugüne dek eğittiği 6.000 çocuk arasından yaylı müziğe odaklanan geleceğin müzisyenlerine ağrılık veriyor. Genç sanatçıların barışın sesini müzikle duyurduğu bu konser serisi, her ayın son “Genç Çarşamba”sında düzenleniyor.

Dört Yaylıdan Klasikler
Haydn - String Quartet in G major Op.76 No.1
Pyotr Ilyich Tchaikovsky - String Quartet No. 1, Andante Cantabile Op. 11
Dmitri Shostakovich - String Quartet No. 8 in C minor , Op. 110
Carlos Gardel - Por Una Cabeza

Yaylı Dörtlüsü
Aygül Atalay – 1. Keman
Şule Taşova – 2. Keman
Üveyz Akçaylı – Viyola
Semih Kılıç – Viyolonsel 

Barış için Müzik Vakfı hakkında
Barış için Müzik Vakfı, İstanbul’un dezavantajlı bölgelerinden biri olan Edirnekapı’da, imkânları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi veriyor. Mimar Mehmet Selim Baki’nin gençlik hayali olarak 2005 yılında temelleri atılan Barış için Müzik oluşumu, 2011 yılında Barış için Müzik Vakfı adını aldı. Vakfın oluşturduğu programa katılan 7-20 yaş arasındaki çocuk ve gençler burada kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimi alıyor. Her çocuğun sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakka erişimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki’nin özverili çalışmalarıyla bugüne kadar yaklaşık 6.000 çocuk ve genç müzikle buluştu. Müziğin iyileştirici, mucizevi gücüyle tanışan çocuklar kendi yaşamlarının değişimine şahit oldu. Müziği daha çok çocuğa ulaştırma ve barışın sesini müzikle duyurma ilkesiyle on iki yıl önce yola çıkan Barış için Müzik Vakfı, Edirnekapı’daki merkez binasında çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra bu eğitim modelinin ülkeye yayılması için İstanbul dışında benzer projelerin başlamasına öncülük ediyor.

Müzede Barış İçin Müzik konserleri Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan derlenen “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergi katında düzenleniyor. 

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak ve önceden rezervasyon yaptırarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Isabel Muñoz ile Söyleşi<br> Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz ile Söyleşi
Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.

Bebek Kral

Bebek Kral

Kundakta çocuk resimlerine, halk büyük bir ilgi gösteriyordu. Kundaklama, neredeyse doğumdan hemen sonra başlıyordu.