Ölümünün 20. Yıl Dönümünde Bekir Sıdkı Sezgin

Anma Etkinliği

1 Aralık 2016 / 19:30

Pera Müzesi, Bekir Sıdkı Sezgin’in ölümünün 20. yıl dönümünde sanatçıyı ve eserlerini anmak için İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenliyor. Türk musikisinde klasik üslûbun en önemli temsilcilerinden biri olan Bekir Sıdkı Sezgin’in yaşamından kesitlerin yeni görüntülerle yansıtılacağı ve eserlerinden örneklerin sunulacağı etkinlik, 1 Aralık Perşembe günü saat 19:30’da.

Bekir Sıdkı Sezgin hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

“İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR)” hakkında
Osmanlı’dan günümüze ve dünya kültür mirasına devredilmiş olan, Türk musikisinin gelişim çizgisinde ve ülkenin kültür-sanat yaşamında belirleyici bir yer tutan Darülelhan adlı ilk resmi müzik kurumu, I. Dünya savaşı yıllarında kurulmuştur. Sırasıyla Belediye Konservatuarı’na ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na dönüştürülen kurumun çalışmalarının günümüzdeki vârisi, 2011 yılında İ.Ü. Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuş olan OMAR’dır.

OMAR’ın bünyesinde görevlendirilmiş olan ve geçmişte çok değerli şefler ve sanatkârların katılımıyla, müzik tarihimizin önemli bir icra topluluğu olarak zihinlere yerleşen Türk Müziği İcra Heyeti ise, OMAR kurulduğundan itibaren Gönül Paçacı’nın yönetiminde çalışmaya devam etmektedir.

Saz Sanatkârları
Fatih Ovalı - Tanbur
Bilen Işıktaş - Ud
Nağme Yarkın – Klasik Kemençe
Burak Malçok – Ney
Mustafa Dedeoğlu – Kanun
Gözde Çolak – Kudüm

Ses Sanatkârları
Gönül Paçacı
Oya İşboğa
Işık Ersin
Rıdvan Aydınlı

Konuk Sanatçılar
Kudsi Sıdkı Sezgin
Derya Türkan
Özer Özel
Aslıhan Özel

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur.

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho Benito 18 Nisan 1935’te, Kosta Rika’nın Punteneras bölgesinde dünyaya geldi. Ailesi başkent San José’ye göçtü ve Sancho 1952 yılında buradaki Kosta Rika Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra Kosta Rika Üniversitesi İktisadi Bilimler Okulu’nda eğitim görmeye başladı ve 1958 yılında iktisat bölümünden birincilikle mezun oldu.