Pera’da Camerata
Hande Cangökçe & Kaan Buldular

Konser

19 Ekim 2019 / 17:00

Pera Müzesi yeni sezonda oda müziğini müzeye taşıyor! Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen "Pera’da Camerata" konser serisinin ilk performansını Hande Cangökçe ve Kaan Buldular, 19 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleştiriyor.

Müziğik üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler içinse konserden önce "Atölyede Sohbet" sınırlı sayıda müzikseveri bekliyor. Hande Cangökçe ve Kaan Buldular, saat 16.00’da barok müzik, kastratlar ve lavta üzerine sohbet etmek üzere müzik severlerle bir araya geliyor.

16.00 – 16.45 Atölyede Sohbet
17.00 – 18.00 Konser

Konser

Atölyede Sohbet + Konser


Program 

Gelido in Ogni Vena                                                     

A. Vivaldi

Plaite Sur la Mort de Michel Lambert                   

M. Du Buisson

Laschia Ch’io Pianga                                                     

G. F. Haendel

Ah, Ch'infelice Sempre                                                   

A. Vivaldi

Alto Giove                                                                        

N. Porpora

Kontrtenor         Kaan Buldular
Archlute             Hande Cangökçe

Hande Cangökçe İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Bekir Küçükay'ın sınıfında Lisans, Master ve Sanatta Yeterlik derecesini almaya hak kazanmıştır. Cangokce, 2017 yılında Doçent ünvanını almıştır. Fransa'da, Strasbourg Académie Superiéure de Musique Konservatuvarı'nda solistler için gitar programını kazanarak, Susana Prieto ile klasik gitar yorumculuğu ve Prof. Yasunori Imamura ile Barok müzik yorumculuğu, Theorbo ve continuo üzerine çalışmıştır. Öğrenciliği süresince Zoran Dugic, Lily Afshar, Marco Socias, Liviu Georgescu, Bosko Radojkovic, Hopkinson Smith, Carlo Marchione, Tilmann Hoppstock gibi dünyaca ünlü eğitimci ve virtüözlerle çalışma fırsatı bulmuş ve Avrupa’daki pek çok konservatuvardan davet almıştır.Gitarist 2000 yılından bu yana uluslararası pek çok festivalde solist olarak sahne almış, konçertolar seslendirmiş ve pek çok eserin Türkiye ve dünya prömiyerlerini gerçekleştirmiştir.

Kaan Buldular İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Bölümü mezunudur. Öğrencilik yıllarında Lynn Trepel Çağlar ile çalışmıştır. İlk Türk kontratenor olan Kaan Buldular mezuniyetinin ardından İsviçre'de düzenlenen Opern Werkstatt ve Avusturya'da düzenlenen Avusturya Barok Akademisinin masterclasslarına katılmış, barok stil çalışmaları yapmış ve konserler vermiştir. 2003 yılından beri İstanbul Barok Topluluğu'nun üyesidir. İzmir Genç Solistler ve Antik Aryalar gibi çeşitli yarışmalarda dereceler alan Kaan Buldular, 2017 yılında Donizetti Müzik Ödülleri, Yılın Erkek Opera Sanatçısı ödülüne layık görülmüştür. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası gibi Türkiye'nin önemli senfoni orkestralarıyla konserler veren Kaan Buldular, İsviçre, Almanya, Avusturya, Belçika'da da barok festivallerde solistlik yapmıştır. 2011 tarihinden bu yana İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde sahnelenen Vivaldi'nin Yıldırım Bayezid, Handel'in Jül Sezar operasında başrollerde olan Kaan Buldular, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orketsrası ve Devlet Çoksesli Korosu'yla birlikte Carl Orff'un Carmina Burana isimli eserinde solist olarak görev almıştır ve  Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Troya operasının da solistlerindendir. Kaan Buldular ayrıca Nişantaşı Üniversitesi Müzik Bölümü Şan Anadalında öğretim görevlisidir.

40 TL olan konser biletleri Biletix’ten ve konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.  

Portmantoda Olağan Dedikodular

Portmantoda Olağan Dedikodular

 Dört bölümlük “Söylenen Şeyler” yazı serisinin ikinci bölümde evin portmantosunda yolları kesişen eşyaların dedikodusuna kulak misafiri oluyoruz…

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

Mersad Berber

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.