Pera’da Camerata
Opera Trio

Konser

22 Şubat 2020 / 17.00

Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen “Pera’da Camerata” konser serisinin son performansında Opera Trio, 22 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de dinleyiciyle buluşuyor. Repertuvarlarında opera, operet, müzikal ve Türkiye’de üretilmiş eserlerin yer aldığı Opera Trio, bu kez Tanzimat döneminde Pera’da sergilenen operalardan çeşitli eserleri dinleyicilerle buluşturacak.

Üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler içinse konserden önce “Atölyede Sohbet” sınırlı sayıda müzikseveri bekliyor. Serinin son etkinliğinde Opera Trio ekibi Tanzimat Dönemi’nden itibaren Pera'da gerçekleşen opera temsillerini konu edip, gelen opera grupları, sergilenen eserler üzerine bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar.

16.00 - 16.45 Atölyede Sohbet
17.00 - 18.00 Konser

Opera Trio

Dilruba Akgün, Soprano
Caner Akın,Tenor
Caner Akgün, Bariton

Fügen Yiğitgil, Piyano

Largo al factotum Sevil Berberi Operası Figaro'nun aryası G.Rossini
La donna e mobile Rigoletto Operası Dük'ün aryası G.Verdi
Saper vorreste Maskeli Balo Operası Oscar'ın aryası G.Verdi
Dunque io son Sevil Berberi Operası Figaro ve Rosina düeti G.Rossini
Ah, si tremendo Belisario Operası Alamiro'nun aryası G.Donizetti
Il balen del suo sorriso Il Trovatore Operası Conte di Luna Arya       G.Verdi
Merce dilette amiche I Vespri Siciliani Operası Elena'nın aryası G.Verdi
Lunge da lei... De miei bollenti spiriti La Traviata Operası Alfredo'nun aryası G.Verdi
Di Provenza il mar La Traviata Operası Giorgio Germont'un aryası G.Verdi
Addio del passato La Traviata Operası Violetta'nın aryası G.Verdi
Brindisi La Traviata Operası Alfredo ve Violetta düeti G.Verdi

Opera Trio hakkında

Opera Trio Kasım 2014 tarihinde kuruldu. Dilruba Akgün (Soprano), Caner Akın (Tenor), Caner Akgün’den (Bariton) oluşan Opera Trio piyano veya orkestra eşliğiyle performanslarını sergilemektedir. Türk bestecilerinin yeni eseri, Türkiye prömiyerleri veya bir fikir üzerine kurgulanmış konser projelerini değerlendiren grup birçok festival, konser ve organizasyonda yer almıştır.

40 TL olan konser biletleri Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Mersad Berber Eserlerinde At Figürü

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.