Pera Film ve Tasty Cinema sunar
“Parti / The Party”

Pera Film

6 Şubat 2015 / 19:00

Özel Menü eşliğinde Lezzetli Bir Film İzleme Deneyimi Pera Müzesi’nde!

Pera Film, Tasty Cinema işbirliğiyle sinema deneyimini zenginleştiren farklı bir etkinlik sunuyor. 6 Şubat Cuma günü saat 19:00’da Blake Edwards’ün yönettiği ve ünlü komedyen Peter Sellers’ın başrolde oynadığı kült filmi “Parti” lezzetli bir menü eşliğinde izlenebilir.

“Parti” filmindeki çarpıcı sahnelerden yola çıkarak oluşturulan Tasty Cinema’nın hazırladığı özel bir menü gösterim sırasında sunulacak. Etkinlik, koku ve tat alma duyularını harekete geçirerek, film izleme keyfine yepyeni bir anlam kazandırmayı hedefliyor.

Film hakkında: “Parti / The Party”

Hrundi V. Bakshi, Hollywood’da başarılı olamamış sakar bir aktördür. Hint asıllı Bakshi, son oyunculuk denemesinde film setini hava uçurunca kovulur ve işsiz kalır. Bir yanlışlık sonucu, ünlü bir Hollywood yapımcısının evindeki jet sosyete partisine davet edilen Bakshi, unutulmaz bir partiye sebep olacaktır. Peter Sellers’ın canlandırdığı Bakshi karakteri, Blake Edwards’ın yazıp yönettiği filmle unutulmaz hatıralar bırakıyor izleyicide. İkilinin belki de en komik filmi sayılabilecek “Parti,” bir kahkaha tufanı vadediyor.

Biletler tükendi. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı.

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.