Pera Klasikleri: Müzikal Portreler
Bir Nefesle Üç Yay

Konser

6 Mayıs 2023 / 19.30

Pera Klasikleri, Mayıs ayında “Müzikal Portreler” temalı konserle devam ediyor. Hem çağdaş Türk bestecilerin eserlerini hem de klasik batı müziğinden eserleri seyirciyle buluşturan “Bir Nefesle Üç Yay” flütlü kuartet, Pera Müzesi dinleyicileri için Bach, Mozart, Piazzola ve Schubert seslendiriyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirimli uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Bir Nefesle Üç Yay
Çağ Erçağ (Viyolonsel)
Anıl Acun Kıvrak (Flüt)
Esen Kıvrak (Keman)
Filip Kowalski (Viyola)

Bir Nefesle Üç Yay Hakkında
Flütlü kuartet “Bir Nefesle Üç Yay”, hem çağdaş Türk bestecilerine ait eserlerden hem de klasik batı müziği eserlerinden de oluşan seçkin bir repertuvar ile oda müziği çalışmaları yapmak üzere 2016 yılında kuruldu.

Borusan Kuartet’in yıldız isimlerinden çello sanatçısı Çağ Erçağ ve keman sanatçısı Esen Kıvrak, flüt sanatçısı Anıl Acun Kıvrak ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası viyola sanatçısı Filip Kowalski ile müzikal çalışmalarına devam eden topluluk, üyelerinin farklı orkestra ve topluluklardaki aktif konser ve müzikal çalışmalarının yanı sıra flüt ve yaylı enstrümanların birlikteliğinden oluşan kompozisyonlar ile klasik müzikseverle buluşuyor.

“Bir Nefesle Üç Yay” bugüne kadar, İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi, İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi, Denizli'de Pamukkale Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli illerde verdikleri konserlerle izleyicilerin büyük ilgi ve beğenisini kazandı.

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm,  Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm, Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Nobel Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinde iki çarpıcı yapıtıyla yer alan sanatçı Barbara Kruger’ın yaşamı ve yapıtlarına yakından bakıyoruz.

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Türk resminde çıplak, 2007 yılında aramızdan ayrılan değerli danışmanımız Samih Rifat’ın öncülüğünde, hep hayalini kurduğumuz temalardan biriydi.

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.