Pera Klasikleri: Ölçü ve Denge
Lagom Quartet

Konser

11 Mayıs 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, bahar sezonunun son konserinde, "Ölçü ve Denge" temasıyla klasik müzikseverleri Lagom Quartet ile buluşturuyor. Enstrümanında usta dört müzisyen; Huseynali Huseynaliyev, Aliya Okeev, Semih Tercan ve Yaşar Köroğlu, Lagom Quartet olarak Beethoven ve Dvorak'ın yaylı kuartetler için iki sevilen eserini seslendiriyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasızdır, yaklaşık 1 saat sürer. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Lagom Quartet
Huseynali Huseynaliyev (I. Keman)
Aliya Okeev (II. Keman)
Semih Tercan (Viyola)
Yaşar Köroğlu (Viyolonsel)

"Ölçülü, Dengeli" anlamını taşıyan Lagom Quartet, bu kelimeleri bir motto kabul ederek icralarına yansıtmayı hedeflemiş 4 müzisyen ile 2021 yılında kuruldu. Yeldeğirmeni Sanat, Luu Sahne, Ankara Devlet Konservatuvarı Salonu, Bilkent Konser Salonu ve CSO Ada gibi salonlarda, klasik yaylı quartet repertuvarının yanı sıra çağdaş ve yenilikçi eserlere de konser programlarında yer verdi.

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater y Clavería 12 Kasım 1747’de Zaragoza’da doğdu. Mütevazı bir tüccar ailesine mensuptu; hali vakti yerinde akrabası Juana Faguás ve kızı Joaquina de Alduy tarafından evlat edinildi. 1752-1757 yılları arasında Zaragoza Escuelas Pías okulunda Goya’yla birlikte okudu; bu dönemde başlayan dostlukları Zapater’in 1803’teki ölümüne kadar devam etti.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.