Pera Klasikleri: Ölçü ve Denge
Lagom Quartet

Konser

11 Mayıs 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, bahar sezonunun son konserinde, "Ölçü ve Denge" temasıyla klasik müzikseverleri Lagom Quartet ile buluşturuyor. Enstrümanında usta dört müzisyen; Huseynali Huseynaliyev, Aliya Okeev, Semih Tercan ve Yaşar Köroğlu, Lagom Quartet olarak Beethoven ve Dvorak'ın yaylı kuartetler için iki sevilen eserini seslendiriyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasızdır, yaklaşık 1 saat sürer. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Lagom Quartet
Huseynali Huseynaliyev (I. Keman)
Aliya Okeev (II. Keman)
Semih Tercan (Viyola)
Yaşar Köroğlu (Viyolonsel)

"Ölçülü, Dengeli" anlamını taşıyan Lagom Quartet, bu kelimeleri bir motto kabul ederek icralarına yansıtmayı hedeflemiş 4 müzisyen ile 2021 yılında kuruldu. Yeldeğirmeni Sanat, Luu Sahne, Ankara Devlet Konservatuvarı Salonu, Bilkent Konser Salonu ve CSO Ada gibi salonlarda, klasik yaylı quartet repertuvarının yanı sıra çağdaş ve yenilikçi eserlere de konser programlarında yer verdi.

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

İstanbul-Paris-İstanbul: Mario Prassinos

Mario Prassinos, İstanbul’da doğdu. Detaya girmek gerekirse, 1916 yılında Rum kökenli sanatçı bir ailenin çocuğu olarak Pera’da dünyaya geldi. Doğduğu ev halen burada ve ayakta...

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!