Pera Müzesi’nde Uzun Bir Gece!

Parti

21 Aralık 2018 / 19:30

Pera Müzesi sizi 21 Aralık Cuma günü erken yılbaşı partisine davet ediyor!

Kutlama Özgür Kaktüs’ün deephouse, elektronik-dans, minimal/deep tech, indie dance, tech house gibi çeşitli türler arasında harmoni yaratan listesi eşliğinde tatlı bir dans deneyimiyle başlıyor. Ardından DJ Kozmik Koko Bumbum’un (Müge Turan) setiyle ihraç fazlası dans müzikleri müzeye taşınıyor! Mambo, çaça, İstanbul twist, pis sinek, tuhaf Türkçe’likler ve egzotik cevherler ile hedef feza çağı.

Üstelik parti boyunca müzedeki tüm sergiler gezilebilecek!

Pera Müzesi ziyareti 18:00 – 22:30 saatleri arasında ücretsiz!

Geçen seneki partide neler olmuştu?

Pera Müzesi’nde Uzun Bir Gece
19.30 – 21.00              Özgür Kaktüs
21.00 – 22.30              DJ Kozmik Koko Bumbum

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı.