Pera Müzesi’nde Uzun Bir Gece!

Parti

21 Aralık 2018 / 19:30

Pera Müzesi sizi 21 Aralık Cuma günü erken yılbaşı partisine davet ediyor!

Kutlama Özgür Kaktüs’ün deephouse, elektronik-dans, minimal/deep tech, indie dance, tech house gibi çeşitli türler arasında harmoni yaratan listesi eşliğinde tatlı bir dans deneyimiyle başlıyor. Ardından DJ Kozmik Koko Bumbum’un (Müge Turan) setiyle ihraç fazlası dans müzikleri müzeye taşınıyor! Mambo, çaça, İstanbul twist, pis sinek, tuhaf Türkçe’likler ve egzotik cevherler ile hedef feza çağı.

Üstelik parti boyunca müzedeki tüm sergiler gezilebilecek!

Pera Müzesi ziyareti 18:00 – 22:30 saatleri arasında ücretsiz!

Geçen seneki partide neler olmuştu?

Pera Müzesi’nde Uzun Bir Gece
19.30 – 21.00              Özgür Kaktüs
21.00 – 22.30              DJ Kozmik Koko Bumbum

Semboller

Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergimizde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırlıyoruz.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten.

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.