Konser
22 Şubat 2020 / 17.00
Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen “Pera’da Camerata” konser serisinin son performansında Opera Trio, 22 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de dinleyiciyle buluşuyor. Repertuvarlarında opera, operet, müzikal ve Türkiye’de üretilmiş eserlerin yer aldığı Opera Trio, bu kez Tanzimat döneminde Pera’da sergilenen operalardan çeşitli eserleri dinleyicilerle buluşturacak.
Üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler içinse konserden önce “Atölyede Sohbet” sınırlı sayıda müzikseveri bekliyor. Serinin son etkinliğinde Opera Trio ekibi Tanzimat Dönemi’nden itibaren Pera'da gerçekleşen opera temsillerini konu edip, gelen opera grupları, sergilenen eserler üzerine bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar.
16.00 - 16.45 Atölyede Sohbet
17.00 - 18.00 Konser
Opera Trio
Dilruba Akgün, Soprano
Caner Akın,Tenor
Caner Akgün, Bariton
Fügen Yiğitgil, Piyano
Program
Largo al factotum | Sevil Berberi Operası | Figaro'nun aryası | G.Rossini |
La donna e mobile | Rigoletto Operası | Dük'ün aryası | G.Verdi |
Saper vorreste | Maskeli Balo Operası | Oscar'ın aryası | G.Verdi |
Dunque io son | Sevil Berberi Operası | Figaro ve Rosina düeti | G.Rossini |
Ah, si tremendo | Belisario Operası | Alamiro'nun aryası | G.Donizetti |
Il balen del suo sorriso | Il Trovatore Operası | Conte di Luna Arya | G.Verdi |
Merce dilette amiche | I Vespri Siciliani Operası | Elena'nın aryası | G.Verdi |
Lunge da lei... De miei bollenti spiriti | La Traviata Operası | Alfredo'nun aryası | G.Verdi |
Di Provenza il mar | La Traviata Operası | Giorgio Germont'un aryası | G.Verdi |
Addio del passato | La Traviata Operası | Violetta'nın aryası | G.Verdi |
Brindisi | La Traviata Operası | Alfredo ve Violetta düeti | G.Verdi |
Opera Trio hakkında
Opera Trio Kasım 2014 tarihinde kuruldu. Dilruba Akgün (Soprano), Caner Akın (Tenor), Caner Akgün’den (Bariton) oluşan Opera Trio piyano veya orkestra eşliğiyle performanslarını sergilemektedir. Türk bestecilerinin yeni eseri, Türkiye prömiyerleri veya bir fikir üzerine kurgulanmış konser projelerini değerlendiren grup birçok festival, konser ve organizasyonda yer almıştır.
40 TL olan konser biletleri Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar".
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)