Picasso'nun Seramikleri
Sakine Çil

Galeri Konuşması

2 Nisan 2014 / 19:00

Geç bir dönemde seramiğe başlayan Picasso, sanatsal anlatım için seramik sanatından esinlenen ne ilk ne de son sanatçıdır. Fakat döneminin öncü sanatçılarından olması nedeniyle, seramikle uğraşısı sanat çevrelerinin, seramiğin sanatsal boyutunu yeniden keşfetmesini sağlar. Onun ressam gözü seramiğe yeni yollar açar, seramik ise Picasso’ya sınırsız üretim ve deneme yapabileceği bir alan sunar.

Picasso, Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler sergisi kapsamında düzenlenecek ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Seramik Okutmanı Sakine Çil tarafından verilecek galeri konuşmasında Picasso’nun seramik deneyimleri örneklerle incelenecek.    

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Süreli Sergi

Picasso

2010 yılında 20. yüzyılın ilk yarısına ait en önemli gravür dizisi Suite Vollard ile konuk ettiğimiz Pablo Picasso bu kez de Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler ile ziyaretçilerimizle buluştu.

Picasso

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.