Galeri Konuşması
2 Nisan 2014 / 19:00
Geç bir dönemde seramiğe başlayan Picasso, sanatsal anlatım için seramik sanatından esinlenen ne ilk ne de son sanatçıdır. Fakat döneminin öncü sanatçılarından olması nedeniyle, seramikle uğraşısı sanat çevrelerinin, seramiğin sanatsal boyutunu yeniden keşfetmesini sağlar. Onun ressam gözü seramiğe yeni yollar açar, seramik ise Picasso’ya sınırsız üretim ve deneme yapabileceği bir alan sunar.
Picasso, Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler sergisi kapsamında düzenlenecek ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Seramik Okutmanı Sakine Çil tarafından verilecek galeri konuşmasında Picasso’nun seramik deneyimleri örneklerle incelenecek.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Süreli Sergi
2010 yılında 20. yüzyılın ilk yarısına ait en önemli gravür dizisi Suite Vollard ile konuk ettiğimiz Pablo Picasso bu kez de Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler ile ziyaretçilerimizle buluştu.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)