Picasso'nun Seramikleri
Sakine Çil

Galeri Konuşması

2 Nisan 2014 / 19:00

Geç bir dönemde seramiğe başlayan Picasso, sanatsal anlatım için seramik sanatından esinlenen ne ilk ne de son sanatçıdır. Fakat döneminin öncü sanatçılarından olması nedeniyle, seramikle uğraşısı sanat çevrelerinin, seramiğin sanatsal boyutunu yeniden keşfetmesini sağlar. Onun ressam gözü seramiğe yeni yollar açar, seramik ise Picasso’ya sınırsız üretim ve deneme yapabileceği bir alan sunar.

Picasso, Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler sergisi kapsamında düzenlenecek ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Seramik Okutmanı Sakine Çil tarafından verilecek galeri konuşmasında Picasso’nun seramik deneyimleri örneklerle incelenecek.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Picasso

2010 yılında 20. yüzyılın ilk yarısına ait en önemli gravür dizisi Suite Vollard ile konuk ettiğimiz Pablo Picasso bu kez de Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler ile ziyaretçilerimizle buluştu.

Picasso

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Tüketimci kültürü eleştiren bu eserden yola çıkarak Harun Çırak’tan bu şeylerin neler söylediklerini, nasıl söylendiklerini hayal etmesini istedik. Dört bölümlük “Söylenen Şeyler” yazı serisinin ilk bölümde hevesle satın alındıktan sonra bir köşeye fırlatılan meyve sıkacağına kulak kabartıyoruz…

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.