Picasso'nun Seramikleri
Sakine Çil

Galeri Konuşması

2 Nisan 2014 / 19:00

Geç bir dönemde seramiğe başlayan Picasso, sanatsal anlatım için seramik sanatından esinlenen ne ilk ne de son sanatçıdır. Fakat döneminin öncü sanatçılarından olması nedeniyle, seramikle uğraşısı sanat çevrelerinin, seramiğin sanatsal boyutunu yeniden keşfetmesini sağlar. Onun ressam gözü seramiğe yeni yollar açar, seramik ise Picasso’ya sınırsız üretim ve deneme yapabileceği bir alan sunar.

Picasso, Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler sergisi kapsamında düzenlenecek ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Seramik Okutmanı Sakine Çil tarafından verilecek galeri konuşmasında Picasso’nun seramik deneyimleri örneklerle incelenecek.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Picasso

2010 yılında 20. yüzyılın ilk yarısına ait en önemli gravür dizisi Suite Vollard ile konuk ettiğimiz Pablo Picasso bu kez de Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler ile ziyaretçilerimizle buluştu.

Picasso

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle yeni bir yazı dizisine başlıyor. “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu <br>  Işın Beril Tetik

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu
Işın Beril Tetik

Ela bir yıl önce, yedi dakikalığına ölmüştü. Küçük kardeşinin parktaki kum havuzunun içinde neşeyle oyun oynayışını seyrederken gelmişti ölüm ona. Tüm dünyasını bembeyaz yakıcı bir ışıkla kaplayan ani bir ışıma, bir canavarın kükreyişini andıran zalim bir gümbürtü…

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.