Sempozyum

25 Ekim 2014 / 10:30

Polonya, coğrafi konumunun da etkisiyle Doğu kültürleriyle tarihten gelen yakın bir ilişki içinde olmuştur. 19. yüzyılın oryantalist eğilimleriyle de birleşince, kültürel etkileşim yaşamın ve sanatın farklı alanlarında özgün izler bırakmıştır. Polonya Sanatında Oryantalizm Sempozyumu bu izleri araştırmayı amaçlıyor.

Sempozyum programı

İşbirliğiyle

Desteğiyle

Polonya Sanatında Oryantalizm

Polonya sanatındaki oryantalist eğilimleri, resim, desen, tekstil ve grafik eserlerle gözler önüne seren geniş kapsamlı sergi Pera Müzesi’ndeydi.

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir.