Seza Sinanlar Uslu

Küratörle Sergi Turu

29 Haziran 2016

Pera Müzesi 25 Mayıs – 14 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Mario Prassinos, Bir Sanatçının İzinde: İstanbul-Paris-İstanbul sergisi kapsamında, serginin küratörü Seza Sinanlar Uslu ile bir tur gerçekleştiriyor.

Seza Sinanlar Uslu hakkında
1973 doğumlu Sinanlar Uslu, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde gördü. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde başlayan yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’ndeki Yüksek Lisans Programıyla sürdürdü.

2005-2006 yıllarında Suna ve İnan Kıraç Vakfı bursuyla Paris’te EHESS’te (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) araştırmacı olarak bulundu.

2008 yılında İTÜ Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladığı “Pera’da Resim Üretim Ortamı 1844–1916” başlıklı tezi ile doktora derecesi alan Sinanlar, 2009 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır.

Öncelikli araştırma konuları 19. yüzyıl Osmanlı dünyasında kültür ve sanat yaşamı, sanatçılar ve basındır.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz)
Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0)212 334 99 24 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.

Mario Prassinos

Mario Prassinos sergisi, İstanbul’da Rum, sanatçı bir ailede dünyaya gelen Mario Prassinos’un Paris’te 20. yüzyıl avangartları arasında başlayan sanatsal kariyerini konu aldı.

Mario Prassinos

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.