Stephen Chambers ile Söyleşi

Söyleşi

7 Mayıs 2014

Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler sergisi kapsamında Sanatçı, küratör Edith Devaney ile 7 Mayıs Çarşamba günü saat 19:00’da sergi katında sanatseverlerle söyleşide buluşuyor.

Pera Müzesi, 7 Mayıs - 20 Temmuz 2014 tarihleri arasında İngiliz çağdaş sanatçı ve Kraliyet Sanat Akademisi, Londra üyesi Stephen Chambers'ı ağırlıyor.

Kraliyet Sanat Akademisi, Londra işbirliğiyle gerçekleşen, İngiliz çağdaş sanatçı ve Royal Academy üyesi Stephen Chambers’ın (d. 1960) düşsel dünyasına yolculuk niteliğindeki “Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikayeler” sergisinde ise sanatçının son 20 yıla uzanan resim ve grafik işleri sergileniyor. Sanatında erken dönem Rönesans resminin etkileri izlenen sanatçının diğer baskı serileri ve yağlıboyalarında incelikle işlenmiş doku, figürler arası bağlantılar, yüzeyle sınırlı bir perspektif anlayışı ve süsleme unsurları dikkati çekiyor. Etkileyici yapıtı; William Wyler’ın 1958 yapımı aynı isimli western filminden ilham aldığı “Büyük Ülke” (The Big Country), 78 ayrı resimden oluşuyor.

Büyük Ülke serisi engin Amerikan Orta batısına göndermeler ve sınırsızmış gibi görünen ülkede yeni ve daha iyi bir yaşam hayali kuran göçmenlerin deneyimleri aracılığıyla aslında zaman ve mekândan bağımsız ve güncelliğini koruyan bir temaya da atıfta bulunuyor. Chambers’ın tarzı, geniş ölçek, konu ve mecra silsilesine rağmen her zaman tanınabilir biçimde kendisine ait olmuştur. İşinin başkaları tarafından güçlü bir bireysel kimliğe sahip olarak görülmesi geçmişte onu şaşırtmıştır ama şimdi onun “yaşadığım dünya”yı yansıttığını kabul eder ve sonuçta onu yansıtır.

Küratörlüğünü Edith Devaney'nin yaptığı sergi Stephen Chambers’ın illüstratif ve renkli dünyasını Türk sanatseverlerle ilk kez buluşturuyor.

Türkçe ardıl çeviriyle İngilizce düzenlenecek söyleşi sergi katında düzenlenecektir.
Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Stephen Chambers RA © Fotoğraf: Richard Dawson

Stephen Chambers

Pera Müzesi, İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers'ı ağırladı.

Stephen Chambers

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.