Stephen Chambers

Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler

7 Mayıs - 20 Temmuz 2014

Pera Müzesi, İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers'ı ağırladı.

Kraliyet Sanat Akademisi iş birliğiyle gerçekleşen ve çağdaş sanatın önemli isimlerinden Stephen Chambers’ın (d. 1960) düşsel dünyasına yolculuk niteliğindeki Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikayeler sergisinde sanatçının son 20 yıla uzanan resim ve grafik işleri sergilendi. Sanatında erken dönem Rönesans resminin etkileri izlenen sanatçının diğer baskı serileri ve yağlıboyalarında incelikle işlenmiş doku, figürler arası bağlantılar, yüzeyle sınırlı bir perspektif anlayışı ve süsleme unsurları dikkati çekiyor.  William Wyler’ın 1958 yapımı aynı isimli western filminden ilham aldığı etkileyici yapıtı “Büyük Ülke” (The Big Country) 78 ayrı resimden oluşuyor.

Büyük Ülke serisi engin Amerikan Orta Batısına göndermeler ve sınırsızmış gibi görünen ülkede yeni ve daha iyi bir yaşam hayali kuran göçmenlerin deneyimleri aracılığıyla aslında zaman ve mekândan bağımsız olan ve güncelliğini koruyan bir temaya da atıfta bulunuyor. Chambers’ın tarzı, geniş ölçek, konu ve mecra silsilesine rağmen her zaman tanınabilir biçimde kendisine ait olmuştur.

Küratörlüğünü Edith Devaney'nin yaptığı sergi, Stephen Chambers’ın illüstratif ve renkli dünyasını Türk sanatseverlerle ilk kez buluşturdu.

iş birliğiyle

royal academy logo

katkılarıyla

sergi salonu boya sponsoru

jotun logo

Stephen Chambers

Stephen Chambers

Pera Müzesi, İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers'ı ağırladı.

Londra’daki Kraliyet Sanat Akademisi iş birliğiyle gerçekleşen, çağdaş sanatın...

Video

Mark Požlep

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz. 

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi.