Terence Pepper ve Joanna Ling
Cecil Beaton: Portreler

Söyleşi

13 Mayıs 2015 / 19:30

20. yüzyılın önemli ve çok-yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton (1904-1980), resim, illüstrasyon, karikatür, tiyatro ve sinemadan, kostüm tasarımına uzanan farklıi çalışmalarının yanı sıra çok satan bir yazar, bir fotoğraf tarihçisi ve zaman zaman da bir oyuncuydu.

Sanatçı 1920'lerden 1970'lere uzanan profesyonel hayatı boyunca, aktör ve aktrislerden yazarlara, sanatçılara, siyasetçilere ve hatta kraliyet ailesine kadar, yüzyılın önde gelen isimlerini karelerinde ölümsüzleştirdi.

Cecil Beaton, Portreler sergisinin küratörü ve aynı zamanda Londra'daki National Portrait Gallery Fotoğraf Bölümü Danışmanı Terence Pepper ve Cecil Beaton Arşivi, Sotheby's küratörü Joanna Ling'in katılımıyla gerçekleşecek söyleşi, sanatçının kariyerine bir bakış sunarken, sergiyi de yakından inceleme fırsatı veriyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizcedir, ardıl çeviri yapılacaktır.

Cecil Beaton

20. yüzyılın önemli ve çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton (1904-1980) büyüleyici portreleriyle ilk kez Türkiye’de Pera Müzesi’ndeydi.

Cecil Beaton

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Tüketimci kültürü eleştiren bu eserden yola çıkarak Harun Çırak’tan bu şeylerin neler söylediklerini, nasıl söylendiklerini hayal etmesini istedik. Dört bölümlük “Söylenen Şeyler” yazı serisinin ilk bölümde hevesle satın alındıktan sonra bir köşeye fırlatılan meyve sıkacağına kulak kabartıyoruz…

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular!