Unplugged
biriken

Performans ve Söyleşi

14 Eylül 2018 / 18:30

Mektep Meydan Galatasaray sergimiz kapsamında sanatçı ikilisi biriken “Unplugged” isimli yerleştirmeleri etrafında bir performans gerçekleştiriyor. Nefes ve hafıza ilişkisini ele alan “Unplugged”, 90’lardan bugüne kalanları otomobil biçimindeki bir balonun koreografik performansıyla irdelerken, sanatçılar ona yine aynı dönemden bugüne taşıdıkları listelerle eşlik ediyorlar.

Performansın ardından biriken (Melis Tezkan, Okan Urun) ve küratör Çelenk Bafra sergi katında bir söyleşi gerçekleştirecek.

biriken hakkında
Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından 2006’da kurulan biriken, tiyatro, video ve performans ekseninde Türkiye ve yurtdışında çalışmalar yürütmektedir. biriken’in işleri bugünün gündelik, sosyal ya da kavramsal gerçekliğiyle uğraşır. Performanslarında politik olan, kurgu-gerçek, karakter-performansçı ve kişisel-sosyal arasında eleştirel bir tavırla gidip gelen bedenin hareketinde temsilini bulur. Kimlik oyunları, sanal benlik, yerel-küresel ve kişi-mekân ilişkisi, sürekli değişim içinde var olmaya çalışan kırılgan özneler, işlerinde kendini tekrar eden motiflerdir. biriken, Art Review dergisi tarafından Future Greats 2018 özel listesine seçilmiştir. biriken'in sahne aldığı ya da işlerini sergileyen kurum ve festivaller arasında De Keuze International, Under The Radar Festival, Theater und Orchester Heidelberg, iDANS Festivali, 13. Sharjah Bienali – BAHAR, Instants Video Festivali, Paris Jerk Off Festivali, Paris 104, İKSV Tiyatro Festivali, Salt Galata, Ankara Uluslararası Film Festivali, Zorlu PSM yer almaktadır.

Mektep Meydan Galatasaray

Pera Müzesi Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenledi.

Mektep Meydan Galatasaray

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.