Unplugged
biriken

Performans ve Söyleşi

14 Eylül 2018 / 18:30

Mektep Meydan Galatasaray sergimiz kapsamında sanatçı ikilisi biriken “Unplugged” isimli yerleştirmeleri etrafında bir performans gerçekleştiriyor. Nefes ve hafıza ilişkisini ele alan “Unplugged”, 90’lardan bugüne kalanları otomobil biçimindeki bir balonun koreografik performansıyla irdelerken, sanatçılar ona yine aynı dönemden bugüne taşıdıkları listelerle eşlik ediyorlar.

Performansın ardından biriken (Melis Tezkan, Okan Urun) ve küratör Çelenk Bafra sergi katında bir söyleşi gerçekleştirecek.

biriken hakkında
Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından 2006’da kurulan biriken, tiyatro, video ve performans ekseninde Türkiye ve yurtdışında çalışmalar yürütmektedir. biriken’in işleri bugünün gündelik, sosyal ya da kavramsal gerçekliğiyle uğraşır. Performanslarında politik olan, kurgu-gerçek, karakter-performansçı ve kişisel-sosyal arasında eleştirel bir tavırla gidip gelen bedenin hareketinde temsilini bulur. Kimlik oyunları, sanal benlik, yerel-küresel ve kişi-mekân ilişkisi, sürekli değişim içinde var olmaya çalışan kırılgan özneler, işlerinde kendini tekrar eden motiflerdir. biriken, Art Review dergisi tarafından Future Greats 2018 özel listesine seçilmiştir. biriken'in sahne aldığı ya da işlerini sergileyen kurum ve festivaller arasında De Keuze International, Under The Radar Festival, Theater und Orchester Heidelberg, iDANS Festivali, 13. Sharjah Bienali – BAHAR, Instants Video Festivali, Paris Jerk Off Festivali, Paris 104, İKSV Tiyatro Festivali, Salt Galata, Ankara Uluslararası Film Festivali, Zorlu PSM yer almaktadır.

Mektep Meydan Galatasaray

Pera Müzesi Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenledi.

Mektep Meydan Galatasaray

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu<br> Alejandro Almanza Pereda

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu
Alejandro Almanza Pereda

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor.

Bir Eşya Toplantısının Gayrı Resmi Tutanağı

Grayson Perry bu çömlekte cansız nesnelerin, özellikle de alışveriş merkezlerinden satın aldığımız nesnelerin, kanepelerin, meyve suyu sıkacaklarının ve pahalı temizlik araçlarının dile gelip, hakkımızda tam olarak ne düşündüklerini bize söylediklerini hayal ediyor.

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.