Unplugged
biriken

Performans ve Söyleşi

14 Eylül 2018 / 18:30

Mektep Meydan Galatasaray sergimiz kapsamında sanatçı ikilisi biriken “Unplugged” isimli yerleştirmeleri etrafında bir performans gerçekleştiriyor. Nefes ve hafıza ilişkisini ele alan “Unplugged”, 90’lardan bugüne kalanları otomobil biçimindeki bir balonun koreografik performansıyla irdelerken, sanatçılar ona yine aynı dönemden bugüne taşıdıkları listelerle eşlik ediyorlar.

Performansın ardından biriken (Melis Tezkan, Okan Urun) ve küratör Çelenk Bafra sergi katında bir söyleşi gerçekleştirecek.

biriken hakkında
Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından 2006’da kurulan biriken, tiyatro, video ve performans ekseninde Türkiye ve yurtdışında çalışmalar yürütmektedir. biriken’in işleri bugünün gündelik, sosyal ya da kavramsal gerçekliğiyle uğraşır. Performanslarında politik olan, kurgu-gerçek, karakter-performansçı ve kişisel-sosyal arasında eleştirel bir tavırla gidip gelen bedenin hareketinde temsilini bulur. Kimlik oyunları, sanal benlik, yerel-küresel ve kişi-mekân ilişkisi, sürekli değişim içinde var olmaya çalışan kırılgan özneler, işlerinde kendini tekrar eden motiflerdir. biriken, Art Review dergisi tarafından Future Greats 2018 özel listesine seçilmiştir. biriken'in sahne aldığı ya da işlerini sergileyen kurum ve festivaller arasında De Keuze International, Under The Radar Festival, Theater und Orchester Heidelberg, iDANS Festivali, 13. Sharjah Bienali – BAHAR, Instants Video Festivali, Paris Jerk Off Festivali, Paris 104, İKSV Tiyatro Festivali, Salt Galata, Ankara Uluslararası Film Festivali, Zorlu PSM yer almaktadır.

Mektep Meydan Galatasaray

Pera Müzesi Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenledi.

Mektep Meydan Galatasaray

Modernite  Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Modernite Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu <br>  Işın Beril Tetik

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu
Işın Beril Tetik

Ela bir yıl önce, yedi dakikalığına ölmüştü. Küçük kardeşinin parktaki kum havuzunun içinde neşeyle oyun oynayışını seyrederken gelmişti ölüm ona. Tüm dünyasını bembeyaz yakıcı bir ışıkla kaplayan ani bir ışıma, bir canavarın kükreyişini andıran zalim bir gümbürtü…

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.