4 - 11 Mart 2024

Pera Film, Dünya Kadınlar Günü’nü ödüllü 8 Mart 2020: Bir Günce filminin çevrimiçi gösterimiyle kutluyor!

Fırat Yücel ve Aylin Kuryel’in yapımcılığında hayata geçen 8 Mart 2020: Bir Günce, 2020’deki Feminist Gece Yürüyüşü sırasında Taksim Meydanı'na bakan “Turistik Kameralar”ın karanlıkta bıraktıklarını keşfe çıkıyor. Film, ekran görüntüleri aracılığıyla zamanda yolculuk yaparak İstanbul’da pandemi öncesi yapılan son kitlesel eylemin hafıza kaydını alıyor. Program kapsamında, yazar ve akademisyen Begüm Özden Fırat’ın moderatörlüğünde Fırat Yücel ve Aylin Kuryel ile gerçekleştirilen çevrimiçi söyleşi de izlenebilir.

2023 İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’nü kazanan film ve söyleşiye, 4-11 Mart arasında Pera Müzesi'nin web sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Özel Gösterim <br> 8 Mart 2020: Bir Günce

Özel Gösterim

Söyleşi<br> 8 Mart 2020: Bir Günce

Söyleşi

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin son çalma listesi Kornelia Binicewicz’in hazırladığı "Güneşe Serenatlar".

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Bizans’ta hastalık ve şifayı kuşatan inançlar, mitlerden, astrolojiden ve Akdeniz havzasında, Yahudiler, Mısırlılar, Mezopotamyalılar ve Yunanlılar tarafından uygulanan büyülerden çıkmıştır.

Giacometti’nin Son Yapıtları

Ölümünden önceki yıl, 1965 yılında, Alberto Giacometti New York, Museum of Modern Art’ta, Londra, Tate Gallery’de ve Danimarka, Louisiana Museum of Art’ta büyük başarı kazanan üç kapsamlı retrospektif sergi için çağrılır.