Aldırış Etme

22 - 29 Haziran 2019

Pera Film, Onur Haftası’nı Aldırış Etme başlıklı bir film programıyla kutluyor. 1969’da gerçekleşen Stonewall İsyanı’nın başlamasında önemli rol oynayan Marsha P. Johnson'dan adını alan programda, gösterimi yapıldığı dönemlerde büyük ilgi görmüş üç önemli film yer alıyor.

Derek Jarman'ın çok az insanın görme şansına eriştiği, ölümünden 20 yıl sonra ortaya çıkan, 80'ler yeraltı kültürüne dair eşsiz bir belge sunan filmi Benimle Dans Eder Misin?, Jenna Bass’ın tamamını iPhone kamerasıyla çektiği, Güney Afrika'nın sözde “gökkuşağı ulusunda” ırk ve cinsiyet ekseninde ortaya çıkan sorunları ele aldığı High Fantasy ve henüz çekim aşamasındayken büyük ses getiren, görüntü yönetmenliğini bu yılki Venedik Bienali’nden Altın Aslan sanatçı ödülünü kazanan Arthur Jafa’nın yaptığı, siyah trans aktivist Marsha P. Johnson’ı konu alan İyi ki Doğdun, Marsha!’nın yer aldığı program, 22 – 29 Haziran tarihler arasında Pera Film’de!

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

22 Haziran

16.00 High Fantasy

26 Haziran

19.00 Benimle Dans Eder Misin?

İyi ki Doğdun, Marsha!

28 Haziran

19.00 High Fantasy

29 Haziran

16.00 Benimle Dans Eder Misin?

İyi ki Doğdun, Marsha!

Benimle Dans Eder Misin?

Benimle Dans Eder Misin?

İyi ki Doğdun, Marsha!

İyi ki Doğdun, Marsha!

High Fantasy

High Fantasy

Aldırış Etme

Onur Haftası’nı Aldırış Etme başlıklı bir film programıyla kutluyoruz. 1969’da gerçekleşen Stonewall İsyanı’nın başlamasında önemli rol oynayan Marsha P. Johnson'dan adını alan programda, gösterimi yapıldığı dönemlerde büyük ilgi görmüş üç önemli film yer alıyor.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Cadıların Güneşi <br> Mehmet Berk Yaltırık

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Cadıların Güneşi
Mehmet Berk Yaltırık

Eylül güneşi altında, ziyadesiyle kızgın sac misali ateş saçan kayalıklardan geçiyorum. Uzaktan uzağa fark edilen çizgiler ve çatlamış kayalar haricine tek bir ağaç, tek bir ot yok.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu. 

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Bizans’ta hastalık ve şifayı kuşatan inançlar, mitlerden, astrolojiden ve Akdeniz havzasında, Yahudiler, Mısırlılar, Mezopotamyalılar ve Yunanlılar tarafından uygulanan büyülerden çıkmıştır.