Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

8 - 9 Kasım 2014

Bazı hikâyeler hayata bakış açınızı kökten değiştirebilir! Bazı filmler vardır izleyince önünüzde yeni bir pencere açılır... Türkiye’ye yayılan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, belgesellerin gücünden faydalanarak sürdürülebilir bir yaşam için kültürel değişime katkı vermek amacıyla izleyicilerle buluşuyor.

SYFF her sene olduğu gibi izleyicisine ilham ve güç veren, sorunlar karşısında bir şeyler yapabileceğini hissettiren filmlerle dolu bir program sunuyor. Pera Film seçkisindeki 8 film ile gündemdeki olumsuz olayların bombardımanı sırasında bize ulaşmayan, dünyanın farklı köşelerinden çözüm barındıran gerçek hikâyelerle izleyiciyi harekete geçmeye teşvik ediyor.

Filmlerin ardından müzisyenler ve izleyiciyle sohbet etmek üzere davet edilen, Türkiye'de benzer konularda çalışmalar yürüten kişiler festival programını zenginleştirecek.

Gösterimler ücretsizdir, yerler sınırlıdır. Rezervasyon alınmamaktadır.

Pera Film Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Programı
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali


logo

8 Kasım

11.00 Bu İş Başka

12.45 Ebediyen

9 Kasım

12.00 Baraj Devri

14.15 Sürmeye Devam: Otomobil Rüyası

Akış

16.00 Torre David: Dünyanın En Yüksek İşgal Evi

16.25 Sınırsız Vizyon

17.10 Kimin Umurunda?

Bu İş Başka

Bu İş Başka

Ebediyen

Ebediyen

Baraj Devri

Baraj Devri

Sürmeye Devam: Otomobil Rüyası

Sürmeye Devam: Otomobil Rüyası

Akış

Akış

Torre David: Dünyanın En Yüksek İşgal Evi

Torre David: Dünyanın En Yüksek İşgal Evi

Sınırsız Vizyon

Sınırsız Vizyon

Kimin Umurunda?

Kimin Umurunda?

Modernite  Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Modernite Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Bir Hançer Tarihi

Bir Hançer Tarihi

Manzaralar, baskılar ve illüstrasyonlar yapan Henryk Weyssenhoff, yaratıcı enerjisinin büyük bölümünü Belarus’un, Litvanya’nın ve Samogitya’nın gerçekçi manzaralarını yapmaya harcadı.