Baş Belası

  • 14 Aralık 2019 / 18.00
  • 25 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Rikke Kolding
Oyuncular: Tessa Hoder, Loui Buhl, Andrea Coloma, m.fl
Danimarka, 2018, 8 bölüm, 60', HDD, renkli
Danca; Türkçe altyazılı

Kendi ayakları üzerinde durma, kendine karşı dürüst olma ve yetişkinlikle başa çıkma süreçlerini anlatan mizahi ve samimi bir olgunlaşma öyküsü. Bu Danimarka dizisi,Kopenhag’ın kuir topluluğunda genç olmanın ne anlama geldiğini yoğun ve içten bir üslupla ele alıyor. Aynı zamanda kişinin ve içinde bulunduğu topluluğun bazen nasıl bir karmaşa ve yanlış anlamalar sarmalına kapılabileceğini, buna eşlik eden taze aşklarla beraber anlatıyor.

Baş Belası, yaratıcılarının gerçek yaşam öykülerinden ilham alıyor. Kopenhag’ın kuir topluluğuna içeriden bir bakış sunuyor ve Danimarka ve Norveç medyasında nadiren yer bulan bir gruba ses veriyor.

Arkası Şimdi!

7 YÜZ

Arkası Şimdi!

555

Arkası Şimdi!

Biseksüel

Arkası Şimdi!

Baş Belası

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar". 

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO <br> Tevfik Uyar

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO
Tevfik Uyar

Duruşma salonunun büyük bir mekan olacağını hayal etmişti. Hiç de öyle değildi. Kendi evinin salonu kadar bir yerin bir tarafını biraz yükseltip, üzerine yüksek bir kürsü yerleştirmişlerdi. 

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.