Hayat Öpücüğü

  • 1 Aralık 2022 / 19.00
  • 2 Aralık 2022 / 20.00
  • 9 Aralık 2022 / 20.00
  • 15 Aralık 2022 / 19.00

Yönetmen: Clifford Prince King
2022, 7' 16'', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Hayat Öpücüğü’nde birkaç siyah insan, HIV ile yaşama deneyimlerini anlatıyor. HIV ile yaşadıklarını duyurma, reddedilme ve kendini sevmeye dair doğal diyaloglar, şiirsel görseller ve düşvari sahneler yoluyla ifade ediliyor.

Buradayım!

Dikey Bellek

Buradayım!

Hayat Öpücüğü

Buradayım!

Nüans

Buradayım!

Sarılar

Buradayım!

Buradayız: HIV ile Yaşayan Siyah Kadınların Sesleri

Buradayım!

Kırmızı Bayraklar, Bir Aşk Mektubu

Buradayım!

Lxs dxs bichudas

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu. 

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı.