Duran Duran, Girls on Film, 1981 / Godley & Crème
The Clash, This is Radio Clash, 1981 / Don Letts
Rolling Stones, Undercover of the Night, 1981 / Julien Temple
RadioFutura, La Estatua del Jardín Botánico, 1982 / RCR
Duran Duran, Wild Boys, 1983 / Russel Mulcahy
Herbie Hancock, Rock it, 1983 / Godley & Crème
David Bowie, China Girl, 1983 / David Mallet
Michael Jackson, Beat it, 1983 / Bob Giraldi
Michael Jackson, Thriller, 1983 / John Landis
Devo, Worried Man, 1983 / John Cassale
Paul Simon, Rene and Georgette, 1983 / Joan Logue
A-ha, Take On me, 1983 / Steve Barron
Propaganda, Dr. Mabuse, 1984 / Anton Corbijn
Godley & Crème, Cry, 1984 / Godley & Creme
Frankie Goes To Hollywood, Relax, 1984 / Bernard Rose
The Cars, You Might Think, 1984 / Jeff Stein
Talking Heads, Road to Nowhere, 1984 / Steve R. Johnson
La Unión, Lobo hombre en París, 1984 / José Luis Lozano
Süre: 1 saat 34 dakika
Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 80 TL
İndirimli: 40 TL
Grup: 60 TL (toplu 10 bilet ve üstü)