Yönetmen: Joaquim Pinto
Portekiz, 2013, 164’, renkli
Portekizce; Türkçe ve İngilizce altyazılı
Yönetmen Joaquim Pinto yaklaşık 20 yıldır HIV ve Hepatit-C virüsleriyle mücadele ederek yaşamını sürdürüyor. Bu video-günlük, Pinto’nun tedavi amacıyla klinik deneylere katılarak zehir etkisi taşıyan, zihnini de etkileyen ilaçlar kullandığı bir yılı belgeliyor, bir yandan da Pinto’nun hafıza, salgınlar ve küreselleşme konularındaki görüşleri, sinemacının partneriyle paylaştığı taşradaki ev ortamının tezat sükûnetinde anlatılıyor. Peki Şimdi? Hatırlat Bana, hem geçmiş hem gelecekteki aşklara, muhalefete ve dostluklara dair bir övgü özelliği taşıyor.
Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)