Şehir

  • 21 Haziran 2019 / 19.00

Yönetmen: Merlyn Solakhan
Oyuncular: Aygen Baktır, Kahraman Baktır, Nevzat Açıkgöz, Duygu Tansı
Almanya, 1983, 60', HD, siyah-beyaz
Almanca,Türkçe; Türkçe, Almanca altyazılı 

“Kazandığın bir içgörü dünyada bir mekana, bir kalışa, bir zaman geçirişe bağlı olmalı. Biraz dünya, koku, şekil ve renk içermeli. Bunlar, içgörüleri somutlaştırır. Çünkü içgüdüleri ileten şeyler olmalı. Mekan, zaman, hep olmalı. Hakikat zamansal ve mekansaldır.

Film konuşmacı, anlatıcı değil, daha çok ifade olmak ister ve yeni bir açılıma ulaşmak için kulakların yeniden açılmasına ilham olmak ister.” – Merlyn Solakhan, Martin Manz

 

Başkasının Eli: Şehir

Şehir

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür. 

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.