Ahşap Baskı: Kumaşta Doğal Motifler

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 23 Ocak 2025 / 10.30
  • 31 Ocak 2025 / 10.30

Kahve Molası sergisini rehber eşliğinde gezen çocuklar, seramiklerin üzerindeki doğadan ilham alan geleneksel motifleri keşfediyor. Atölyede, seramiklerdeki tekrarlayan ve simetrik motifleri ağaç kalıplar kullanarak uygulama fırsatı bulan çocuklar, aynı motifi farklı renklerde boyayarak birden fazla desen elde ediyor. Çocuklar kağıt üzerinde başladıkları baskı çalışmasınının ardından, en beğendikleri deseni kumaş üzerine uyguluyor.

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 60 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Venedik Ressamı

Venedik Ressamı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor. 

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi. 

Leonardo’nun Atı

Leonardo’nun Atı

Leonardo da Vinci, 1493’te, tam 500 yıl önce, Milano Dükü Ludovico il Moro’nun 12 yıl önce babasının anısına sipariş ettiği atlı anıtın (doğal büyüklüğün 4 katı boyda) dökümü için hazırlıkları bitirmek üzereydi.