Bal Peteği Tasarımı

Pera Çocuk
7-9 Yaş

  • 24 Ekim 2020 / 11.00
  • 31 Ekim 2020 / 11.00
  • 7 Kasım 2020 / 11.00
  • 14 Kasım 2020 / 11.00

Bütün gün o çiçekten bu çiçeğe dolaşan arılar aslında ne yapıyor? Peki onlar da çiçekleri bizim gibi mi görüyor? Çiçeklerin kokularını nasıl ayırt ediyorlar? Kovan nasıl bir yer? Tozlaşma olmasaydı ne olurdu? Bu soruların cevabı için birlikte düşünüyoruz. Sergide yer alan, SKREI’nin Francisca Sottomayor ve Sofia Magalhães ile tasarladığı Çimlendirici’den ilham alarak hazırlanan bu atölyede besin döngüsünü arılar ve bal üzerinden ele alıp mini bir petek yapıyoruz. Bu atölye ile hem el-göz koordinasyonumuza hem de ince motor gelişimimize katkı sağlıyoruz. 

Malzemeler
Şeritler halinde kesilecek 3 tane A4 boyutunda kağıt (renkli ya da beyaz)
Resim kağıdı ya da A4 kağıt
Kalem
Yapıştırıcı
Boya (pastel boya, kuru kalem, sulu boya vb.) 

İlişkili Sergi: 5. İstanbul Tasarım Bienali

Yaş Grubu: 7-9
Kontenjan: 25 kişi 

Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmalarımız ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Fotoğraf: Poyraz Tütüncü

    

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.