Bir Dünya Bir Fotoğraf

Pera Çocuk
9-10 Yaş

  • 24 Nisan 2022 / 11.45

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. Fotoğraf ‘an’ları saklar. Hem bakanlar, hem çekenler o anları farklı farklı algılar. Dünyayı fotoğraflarla gören insan, ondan haberdar olup iletişime geçtiğini düşünür. Yaşamla insan arasında bağ kuran fotoğraf, hangi anı seçip çerçeveler? Yazı mı fotoğrafı tamamlar, fotoğraf mı yazıyı? Fotoğrafın icadıyla gelen bu sorulara birlikte yanıt ararken, yazılı basının tarihteki yolculuğuna da tanıklık etmeye var mısınız?  Bu atölye sonunda bir gazete sayfası tasarlayacağız. Ayrıca; fotoğrafın keşfiyle birlikte, fotoğrafçılığın ve yazılı basının etkileşimini tartışacağız.

İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler 

Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Yaş: 9-10
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 85 dakika 

Malzemeler
Gazete ve Dergi (Kesilebilir)
Fotoğraf (1 adet evinden seçtiğiniz olabilir)
Boya Kalemleri
Yapıştırıcı
Bant
Makas
A4 Kağıt / Karton (1 Adet) 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.


iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu. 

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur.