Zamane Masalları

Pera Çocuk
7-12 Yaş

Çok yönlü bir sanatçı ve hikâye anlatıcısı olan sanatçı Paula Rego’nun geleneksel masalları kendi tarzıyla yeniden yorumladığı eserlerinden ilham alan bu atölyede çocuklar, kendi hikâyelerinin anlatıcısı oluyor. Çevrimiçi atölye çalışmasında karton, renkli boyalar ve hayal güçleri aracılığıyla, bildikleri masalları yorumluyor ve resimli masal kitaplarını tasarlıyorlar.

İlişkili SergiPaula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi

Yaş Grubu: 7-12
Süre: 60 dakika
Kontenjan: 30 kişi
Atölye Başına Katılım Bedeli: 40 TL

Malzemeler
Fon kartonu
Renkli boyalar
Kalem ve kağıt
Süsleme malzemeleri (Tercihe göre)
Renkli bantlar
Makas
Yapıştırıcı

Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.

Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater y Clavería 12 Kasım 1747’de Zaragoza’da doğdu. Mütevazı bir tüccar ailesine mensuptu; hali vakti yerinde akrabası Juana Faguás ve kızı Joaquina de Alduy tarafından evlat edinildi. 1752-1757 yılları arasında Zaragoza Escuelas Pías okulunda Goya’yla birlikte okudu; bu dönemde başlayan dostlukları Zapater’in 1803’teki ölümüne kadar devam etti.

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı.