Çizgi ve Obje: Rastlantıdan Dijitale

Pera Yetişkin

  • 5 Ocak 2025 / 14.30

Yaratıcılığı serbest bırakmaya yönelik bir keşif yolculuğuna çıkılan bu atölyede, sıradan nesnelerin geometrileri inceleniyor. Hesaplar ve Tesadüfler’in kavramsal çerçevesinden ilham alan atölyede siyah ahşap çubuk ve kürdanlardan oluşan rastgele çizgisel formlar, dijital ortama aktarılıyor. Temel tasarım prensipleri rehberliğinde bir araya getirilerek oluşturulan örüntüler, etkileyici kompozisyonlara dönüşüyor.

Atölye Yürütücüsü: Hanife Nurbahar Kurtlu
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 400 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Hanife Nurbahar Kurtlu hakkında
Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi ile Ekonomi bölümlerinde tamamlarken Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nden Tasarım sertifikasını almıştır. Ardından yine Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde yüksek lisans yapmış ve Sivas’taki Kayalıpınar-Samuha arkeolojik kazılarına arkeolog olarak katılmıştır. Bu süreçte Pera Müzesi’nde arkeolojiye yönelik çocuk atölyeleri düzenlemiştir. Çevresel ve sosyal uzman olarak çalışmakta olan Hanife Nurbahar Kurtlu, sanat tarihi ve öğrenme alanlarında düzenlediği atölyeler ile yaratıcılığa katkı sunmaktadır.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.