Çizgilerden Tasarımlar

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 17 Kasım 2020 / 11.00

Çizgilerin hepsi aynı mıdır? Seksek oyununun çizgileri, zebraların çizgileri, avuç içindeki çizgiler… Hepsi birbirinden farklı çizgi formlarını minyatür sanatındaki anlamlarıyla keşfe çıkıyoruz. Sanatçı Hamra Abbas’ın mermer üzerine çalıştığı Şelale Çizimleri başlıklı eserlerini inceliyor, atölye çalışmasında bu çizimlerden ilhamla resimler yapıyoruz. Atölyede yaratıcılığımızı ve hayal gücümüzün yanı sıra, el-göz koordinasyonumuzu ve ince motor kabiliyetlerimizi geliştiriyoruz.

İlişkili SergiMinyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür

Malzemeler
Kağıt
Sulu Boya
Renkli Kalemler ve Boyalar

Süre: 40 dakika

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Kontenjan: 50 kişi
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.