Göbeklitepe’nin keşfi bugüne kadar doğru kabul ettiğimiz bir bilimsel bilgiyi değiştiriyor gibi görünüyor. Buna göre belki de avcı toplayıcı dönemin devam ettiği süreçte yerleşik hayat da başlamış olabilir! Atölye çocukları bu esrarengiz arkeolojik alan üzerinden, bilimsel bilginin doğruluğu üzerine birlikte düşünmeye davet ediyor. Fotoğrafçı Isabel Muñoz’un sergide bulunan, Göbeklitepe, Karahantepe ve Sayburç’u yakından görmemizi sağlayan fotoğrafları ise bu tartışmanın, karanlıkta kalarak gözden kaçabilecek bölgelerini aydınlatan bir fener işlevi görüyor.
Atölye yürütücüsü: Özge Özdemir
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)