Öğretmenler
Öğretmenlerle sergideki eserlerden yola çıkarak, Dada Hareketi’nde 1930’larda öne çıkan sahte haberlere karşı düzenlenmiş kolaj ve dekolaj çalışmaları kapsamında, sanatın bir propaganda aracına dönüşmesi üzerine sohbet ediyoruz. Atölyede sanat yoluyla iletişim temelinde, günümüz yazılı medyasına ait haber ve görsellerden oluşan dekolaj çalışmaları uyguluyoruz. Öğretmenlerin sınıfta öğrencileriyle üretebilecekleri çalışmalar üzerine paylaşımlarda bulunuyoruz.
İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler
Malzemeler
Gazete ve Dergi Sayfaları
Yapıştırıcı
Makas
Kalem
A4 Boyutunda Sert Karton
Akrilik veya Guaj Boya
Fırça
Eğitmen: Filiz Kara Bilgin
Kontenjan: 50 kişi
Süre: 90 dakika
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizi gezerken çocuklarınıza rehberlik etmek ister misiniz? Sergimizden beş farklı eseri ele aldığımız bu yazımızda, rehberlerimizin çocuklara sergimizi anlatırken nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)