Eğlenceli Akış: Doğaçlama Hareket ve Dans

Pera Yetişkin

  • 23 Mayıs 2025 / 19.00

Marcel Dzama: Ay Işığıyla Dans’ı rehber eşliğinde gezen katılımcılar, Marcel Dzama’nın dans eden figürleri, teatral sahnelerle dolu resimleri ile sergide bulunan Ölüm Disko Dansı ve Bir Satranç Oyunu gibi video yerleştirmelerinden ilhamla, hareket aracılığıyla yaratıcılıklarını ifade etmeyi deniyor. Dzama’nın dansı görsel bir dile dönüştüren özgün anlatımından yola çıkarak, kolaj tekniğini hareket kompozisyonlarıyla birleştiriyorlar. Atölye boyunca kolaylaştırıcı yönlendirmelerle, bireysel ve grup çalışmaları eşliğinde fiziksel keşiflere çıkılıyor.

Not: Atölyeye rahat kıyafetler ve spor ayakkabı/çorabı ile gelinmesi tavsiye edilir.

Atölye Yürütücüsü: İdil Kemer
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 450 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 225 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

About İdil Kemer
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan sanatçı, dansla ODTÜ yıllarında tanıştı. Çağdaş dans, yoga ve hareket pratikleri odağında çalışan sanatçı, 2008’den itibaren ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı. Meg Stuart/Damaged Goods ile “Off Course” ve “Atelier” gibi projelere katıldı. Skinner Releasing Tekniği’ni yaratım sürecine dahil etti. Impulstanz ve DanceOMI bursiyeri oldu. Kısa filmlerde performansçı olarak yer aldı, 2017’de “Making of A Room”u sahneledi, ardından “Tuhaf Danslar” ve “Martha”yı üretti. Son dönemde “pop-up karakterler” üzerine çalışıyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Zamane Öyküleri: Cihangir <br>Özge Baykan Calafato

Zamane Öyküleri: Cihangir
Özge Baykan Calafato

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Zamane Öyküleri: Felis <br> Hande Ortaç

Zamane Öyküleri: Felis
Hande Ortaç

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Hande Ortaç’ın öyküsü “Felis” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Paula Rego İstanbul’da!

Paula Rego İstanbul’da!

Biz, yani ben ve okul arkadaşlarımdan bazıları, Paula Rego’yu biliyorduk. İtiraf etmeliyim, ben Rego’nun nereli olduğunu bilmiyordum, Portekiz’in Avrupa’nın neresinde yer aldığını da.