Eğlenceli Bloklar: Üst Üste Diz ve Çiz!

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 23 Temmuz 2024 / 10.30
  • 27 Temmuz 2024 / 10.30

Ters Yüz PƎR sergisinden ilham alan bu atölyede; üzerinde komik gözler, kocaman ağızlar ve eğlenceli karakterler yaratmayı kolaylaştıracak birçok özellik bulunan baskılara sahip ahşap bloklar kullanılıyor. Çocuklar, blokları birbirinin üzerine dizerek, farklı şekillerde birleştirerek ve beğenmezlerse yerlerini tekrar tekrar değiştirip bambaşka şekillerde yeniden dizerek eğlenceli karakterler yaratıyor. Tasarımı hiç bitmeyen ve yeni ihtimalleri içinde barındıran en beğendikleri karakter ise, renkli boyalar kullanılarak kağıt üzerinde ölümsüzleştiriliyor.

Kontenjan: 12 kişi
Süre: 60 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

iş birliğiyle

TAHTOY hakkında
Tahtoy, aynı atölyeyi ve hayata karşı aynı tutumu paylaşan sanatçı Candan İşcan ve Kerem Ardahan tarafından 2022 yılında kuruldu. “Yaratıcı insanlar için sıradışı oyuncaklar” mottosuyla yola çıkan Tahtoy, oyun deneyimini özgürleştiren, yaratıcılığı besleyen, kuralı olmayan, zamansız, cinsiyetsiz, açık uçlu ve koleksiyon değeri taşıyan oyuncaklar üretir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi.