Fantastik Hayvanlar

Okul Grupları
Ortaokul

Yüz Yüze

Marcel Dzama: Ay Işığıyla Dans’ı rehber eşliğinde gezen öğrenciler, tıpkı Dzama’nın resimlerindeki gibi hayal gücünü özgür bırakarak atölyede kanatlı atlar, maskeli figürler, sıradışı yaratıklar hayal ediyor. Seçtikleri hayvan fotoğraflarının üzerine yerleştirdikleri şeffaf kâğıtlarla kopya çıkarırken boynuzlar, maskeler ya da olağanüstü uzuvlar çizerek yepyeni karakterler yaratıyorlar.

Hafta İçi Yüz Yüze Öğrenme Programı
Perşembe
10.30-12.00
13.30-15.00

Özel okulların rehberli tur ve atölye çalışmasına kişi başı katılım bedeli: 200 TL
Devlet okulları için Rehberli Tur ve Atölye Çalışması bedelsizdir.

En az 10 en fazla 30 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gereklidir.

Detaylı bilgi için: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.