Fincanının Nesi Var

Pera Çocuk
7-9 Yaş

Evdekilerle bir araya gelip fincanlarla “nesi var” oynamaya ne dersin? Farklı boyut ve şekillerde fincanlar seçiyoruz. Tüm fincanları herkesin görebileceği şekilde ortaya koyuyoruz. Her turda farklı biri kişi ebe olabilecek. İlk tur için gönüllü bir kişi ebe oluyor. Ebe olan kişi ortadaki fincanlardan birini seçiyor, hangisini seçtiğini kimseye söylemiyor ve göstermiyor. Evdeki diğer kişiler ebeye “Nesi var?” diye sordukça ebe seçtiği nesnenin renginden, biçiminden, boyutundan, kullanım şeklinden ve alanından vs. ipucu verebilir. İpuçlarına göre en önce bilen ve gösteren kişi yeni ebe olur. Oyun bu şekilde devam eder. Dilersen fincanları Kahve Molası sergimizde yer alan eserlerden de seçebilirsin

İlişkili Sergi: Kahve Molası

Resimleyen: İpek Kay
Oyun Yazarı: Neray Çeşme

Bu program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yıl dönümüne özel, dijital sergilerimizden esinlenerek hazırlanmıştır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.