Gelecek Hatıraları Sergi Turu

Öğretmenler

  • 24 Kasım 2023 / 20.00

Gelecek Hatıraları sergisini çevrimiçi rehberli tur ile üç boyutlu olarak gezen öğretmenler, sergideki eserler hakkında bilgi ediniyor. Öğretmenler, belli bir yer ve zamanı hatırlatan veya koleksiyonu yapılan nesnelerin kültürel ve sembolik değeri üzerine düşünüyor, kişisel yolculuklarla bölgenin hafızasını birbirine ören eserlerin anlattıkları hikâyelere kulak veriyor. Katılımcılar öğrencilerine sergiyi verimli şekilde gezdirebilme yolları ve farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler keşfetme imkanı yakalıyor.

Süre: 40 dakika
Kontenjan: 50 kişi

Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir.

Detaylı bilgi için: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.