Hamurdan Fincan

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 17 Kasım 2021 / 14.00
  • 20 Kasım 2021 / 14.00

Evinizdeki fincanların şekillerine ve renklerine hiç dikkat ettiniz mi? Fincanların hangi malzemeden yapıldığını biliyor musunuz? Bu atölyede, önce rehber eşliğinde çevrimiçi sergi turuyla eserleri inceliyor ve seramiklerin ilgi çekici dünyasını keşfe çıkıyoruz. Ardından kil hamuru kullanarak temel seramik yöntemlerini öğreniyoruz. Kili yoğuruyor, şekillendiriyor ve en sonunda boyayarak fincan tasarımlarımızı tamamlıyoruz. Bu atölyede yaratıcılığımızı geliştiriyor, hayallerimizi malzemelerle görselleştirip özgürce ifade ediyoruz.

İlişkili Sergi: Kahve Molası

Malzemeler
Kil hamuru
Ebeşuar seti
Ahşap çöp şiş çubuğu
Kürdan
Guaj boya veya akrilik boya
Fırça Su
Su kabı
Çalışma örtüsü 

Yaş Grubu: 7-12
Süre: 45 dakika

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Kontenjan: 60 kişi
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.