Eşsiz bir hikâye anlatıcısı Paula Rego’nun yaşam öyküsü ve sanatsal pratiğinden ilhamla tasarlanan illüstratif çalışma ile katılımcılar, sanatçının heyecanlarını, motivasyonunu, sanatındaki esin kaynaklarını ve kullandığı stili yakından tanıma fırsatı buluyor. Serginin rehber eşliğinde gezilmesinin ardından kurgulanan hikâyeler, resim ve kolaj teknikleri ile anlatılıyor.
İlişkili Sergi: Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi
Eğitmen: Hisleri Harika - Özge Çavuşoğlu
Yaş Grubu: 7-12 yaş
Süre: 75 dakika
Kontenjan: 10 kişi
Atölye Başına Katılım Bedeli: 100 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.
Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ikinci yazılarında Venus ve Serena belgeselini ele alıyor. Serinin bu ikinci yazısı Bawer Çakır’ın kaleminden!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)