İstanbul’un Yapılarını Fotoğraflamak

Pera Yetişkin

  • 3 Eylül 2023 / 14.00

İstanbul’un bugününe farklı açılardan yaklaşan fotoğrafların yer aldığı Zamane İstanbulları sergisini rehber eşliğinde gezen katılımcılar, müze çevresindeki yapıları sanatçı ile birlikte fotoğraflıyor. Katılımcılar, kentin geçmişinden izler barındıran ve birer hafıza mekanı olan yapıların izinden giderek farklı bir zamane İstanbul’u anlatısı yaratıyor. Fotoğrafçı Engin Gerçek’in, yapı fotoğrafına özel lensler (Tilt-shift lens) kullanarak katılımcılarla beraber çektiği fotoğrafların bilgisayarda işleneceği atölye, fotoğrafı ve mimariyi seven herkese açık.

Not: Fotoğraf makinesi olmayan katılımcılar, akıllı telefonları ile atölye çalışmasına katılabilir.

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 240 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Engin Gerçek hakkında
Kurucusu olduğu Studio Majo’da mimari fotoğraf ve görsel tasarım üzerine hizmetler veren sanatçı, aynı zamanda sosyal belgeleme alanında kişisel işler de üretmektedir. Medipol Üniversitesi-Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde fotoğraf dersleri vermektedir. Mimari fotoğraflarda, yapının özelliklerini ve estetiğini öne çıkaran, çekim sonrası müdahalelerle desteklenen bir süreç benimserken; sosyal belgeleme işlerinde sokağın gerçeküstücülüğü vurgulamak için çekim sonrası müdahale içermeyen kareler üretmeyi amaçlamaktadır

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Nam June Paik video sanatının öncülerinden biriydi (1932- 2006). Warhol ile Nameth’in, rock, film ve performansı birleştiren saykodelik happening’lerle deneysel çalışmalar yaptığı sıralarda video sanatının öncüleri Nam June Paik, Stephen Beck, Eric Siegel ve Steina Vasulka’nın aynı konularda deneyler yapmış olması ilginçtir.

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.