Manzaranın Hissi: Kent Heykeli Tasarımı

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 1 Şubat 2024 / 10.30

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi sergisini rehber eşliğinde gezen çocuklar İstanbul’un görsel tarihinin geçmişine doğru bir yolculuk yapıyor. Atölyede çocuklar, temel tasarım ve perspektif kurallarını öğrenerek, kağıt üzerinde tasarım sürecine başlıyor. Yüzlerce yıllık, büyüleyici İstanbul panoramalarının hissettirdikleri üzerinden ilerleyen atölyede; renkli bambu çubuklar ve birleştirme aparatları kullanılarak fantastik heykeller inşa ediliyor.

Atölye yürütücüsü: Lütfullah Genç
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

İdeoloji

İdeoloji

Sergi, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor.

Mark Požlep

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz. 

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi? “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz.