Portrelerle Hikâye Anlatımı

Pera Yetişkin

  • 8 Eylül 2023 / 19.00

Atölye, Zamane İstanbulları’na, sergi için özel ürettiği ve göç kavramını ele alan Bizim Orada serisiyle katkıda bulunan Ahmet Sel yürütücülüğünde gerçekleşiyor. Katılımcılar, İstanbul’daki göçmenlerin, yaşadıkları yerler ya da çalışma alanlarında fotoğraflandığı seriyi sanatçı ile birlikte inceleme fırsatı ediniyor. Atölyede, portrelerle hikâye yaratma yöntemini ve Ahmet Sel’in portre fotoğrafçılığına yaklaşımını öğreniyor.

Not: Katılımcıların, istenildiği takdirde, atölye çalışmasında yorumlanmak üzere çektikleri portre fotoğraflarını ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine göndermeleri ya da yanlarında getirmeleri tavsiye edilir.

Kontenjan: 15 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi:
ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Ahmet Sel Hakkında
Belgesel fotoğraf ve portre fotoğrafçılığı alanlarında çalışan sanatçı, Paris-X’te (Université Paris Nanterre) iletişim, INA’da (Institut National de l’Audiovisuel, Paris) televizyon haberciliği eğitimi aldı. 1980-2010 yılları arasında Paris ve Moskova’da yaşadı, çeşitli televizyon kanalları ve fotoğraf ajanslarında muhabir olarak çalıştı ve yöneticilik yaptı. Çalışmalarını toplumsal değişim ve kriz dönemlerinde bireylerin hikâyeleri üzerine yoğunlaşarak sürdüren sanatçının Fransa ve Türkiye’de yayınlanmış kitapları bulunuyor. 2003’de portre kategorisinde “Fujifilm Press Photo Awards France”, 2004’de Kanada’da fotoğraf ve metin dalında “National Magazine Awards Foundation” büyük ödülünü, 2022’de Saraybosna Fotoğraf Festivali'nde portre kategorisinde birincilik ödülünü almıştır.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”