Poster Tasarımı

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 13 Ağustos 2020 / 14.00
  • 20 Ağustos 2020 / 14.00
  • 27 Ağustos 2020 / 14.00
  • 10 Eylül 2020 / 16.00
  • 17 Eylül 2020 / 16.00
  • 24 Eylül 2020 / 16.00

Düşüncelerimizi hangi sanatlarla ifade edebiliriz? Özgürlüğü nasıl tanımlarız? Katılımcılarla çocuk hakları ve özgürlük kavramı üzerine konuşuyor, fikirlerimizi paylaşıyoruz. Şubadap Çocuk’un “Özgürlük” ve “Çocuk Hakları” şarkılarını dinliyor, ardından resim, afiş ve çizimler aracılığıyla Arnavut toplumsal gerçekçiliğine odaklanan sergideki “Uluslararası Çocuk Günü, 1 Haziran 1982” eserinden ilhamla özgürlük üzerine düşüncelerimizi sloganlaştıran ve görselleştiren bir poster tasarlıyoruz. 

İlişkili Sergi: Bir Rüyanın İnşası, Arnavutluk Sanatında Toplumcu Gerçekçilik

Malzemeler
Resim Kağıdı
Pastel boya ya da kuru boya

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Kontenjan: 50 kişi
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.