Pera Engelsiz
İstanbul’da çok farklı tarihi dönemlerden kalma eserler olduğunu biliyor musunuz? Bizans döneminden kalan en önemli yapılardan biri olan Ayasofya Camisi’ni ziyaret ettiniz mi? Bizans tarihinin çeşitli sanat mecralarındaki güncel gösterim biçimlerini bir araya getiren sergiyi çevrimiçi tur ile eğitmen eşliğinde geziyor, şehrin bu çok eski zamanlardan günümüze ulaşan tarihi unsurlarını inceliyoruz. Ardından atölyede, Bizans sanatında kullanılan motiflerden ve Ayasofya’nın önemli mimari detaylarından biri olan kubbelerinden yola çıkarak boyama ve kolaj tekniğiyle tasarımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Atölyede bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor yeteneklerimizi geliştiriyoruz.
Malzemeler
Kağıt (A4 boyutunda)
Renkli boyalar (keçeli kalem, pastel boya vb.)
Makas
Yapıştırıcı
İlişkili Sergi: “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans
Eğitmen: Müge Isıgöllü Sedola
Süre: 45 dakika
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.
Detaylı bilgi:ogrenme@peramuzesi.org.tr
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)