Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Pera Yetişkin
+18

  • 18 Temmuz 2020 / 14.00

Atölye çalışmasına önce dans ve hareket terapisi ve uygulama örnekleri ile ilgili paylaşımlarla başlıyoruz, ardından bedenlerimizi ısıtarak biraz hareket ettiriyoruz. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyon Sergilerinden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar isimli sergi kapsamında sanatçı Jean-Baptiste Hilair'in Yeni Cami ve İstanbul Limanı eserinden esinlenerek hareket doğaçlaması yapıyoruz. Fausto Zonaro'nun eseri İngiliz Elçisinin Kızı Tahtırevanda, eserinden esinlenerek ise postür, kostüm ve güç gibi temalarla çalışıyoruz. Bu atölye bedenle ifade konusunda biraz merak, biraz keşif içeriyor!

Atölye için bulunduğunuz mekanda hareket edebileceğiniz bir alan olması yeterli olur.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

İlişkili Sergi: Kesişen Dünyalar, Elçiler ve Ressamlar
Eğitmen: Seda Güney
Kontenjan: 20 kişi
Etkinlik başına katılım bedeli: 45 TL
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Eğitmen Hakkında

Seda Güney, dans hareket terapisti, eğitimci ve süpervizör olarak, bedenle öğrenme, travma rehabilitasyonu, yaratıcılık ve sosyal değişim alanlarında çocuk, yetişkin, farklı gelişenler ve mülteciler ile çalışmaktadır. ADMP, UK (Association for Dance and Movement Psychotherapy) profesyonel üyesidir. Çocuk, genç psikososyal destek ve güçlendirme, mültecilerle çalışmalar üzerine yaratıcı çözümler üreten proje ve kurumlarla birlikte çalışmış, eğitmen olarak içerik geliştirmiş ve yurt içi ve yurt dışında atölyeler yönlendirmiştir.

@dancetherapyforsocialchange

 

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.