Hesaplar ve Tesadüfler’i rehberli turla gezen çocuklar, Gizella Rákóczy’nin boyaları farklı katmanlarda uygulayarak oluşturduğu kombinasyonları üzerinden renk teorisi hakkında konuşuyor. Atölyede kendinden yapışkanlı şeffaf folyoları diledikleri şekilde keserek katmanlı bir yüzey oluşturan çocuklar; çeşitli renk ve geometrik şekillerdeki asetat kağıtlarının yanı sıra kumaşlar, yün iplik, düğme, boncuk gibi malzemeler kullanarak masalsı kompozisyonlar tasarlıyor. Bir ışık kaynağı aracılığıyla duvara yansıtılan soyut tasarımlar, renkli gölgeler oluşturuyor.
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 60 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)